Το αγρόκτημα του Πανεπιστημίου βρίσκεται στην ανατολική έξοδο της πόλης, στη διασταύρωση των δρόμων προς Θέρμη και Αγία Τριάδα. Έχει έκταση 2.200 περίπου στρεμμάτων. Στο αγρόκτημα υπάρχουν σήμερα 21 κτίρια, εκ των οποίων ένα από τα δύο κλασσικά πέτρινα κτίρια χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σεμινάρια και φιλοξενίες και το άλλο χρησιμοποιείται για τη μεταπτυχιακή δραστηριότητα της Σχολής. Τα υπόλοιπα κτίρια ανήκουν σε τομείς και εργαστήρια της Σχολής και καλύπτουν διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες. Επί πλέον στο αγρόκτημα υπάρχουν και σύγχρονες εγκαταστάσεις εκτροφής ζώων και επεξεργασίας φυτικών και ζωικών προϊόντων.


Το αγρόκτημα είναι ο φυσικός χώρος της Γεωπονικής Σχολής, αφού εκεί πραγματοποιούνται οι εργαστηριακές ασκήσεις των περισσότερων μαθημάτων, όλες σχεδόν οι πειραματικές εργασίες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών διατριβών, καθώς και η πρακτική άσκηση των φοιτητών. Οι υπάρχουσες όμως κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη και στο αγρόκτημα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της, και γι’ αυτό η Σχολή εγείρει νέα κτίρια στο χώρο αυτό στα πλαίσια της υλοποίησης εγκεκριμένου Master Plan που θα καταστήσουν δυνατή τη μελλοντική μετεγκατάστασή της από την Πανεπιστημιούπολη στο Αγρόκτημα.


Το δυναμικό για στέγαση δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των αναγκών. Κάθε καλοκαίρι ασκούνται στο αγρόκτημα για ένα δίμηνο 200 περίπου φοιτητές από τους οποίους το 90% ανήκει στις κατευθύνσεις της Φυτικής Παραγωγής. Οι φοιτητές των άλλων κατευθύνσεων ασκούνται στο αγρόκτημα για μικρότερο χρονικό διάστημα. Οι φοιτητές για το παραπάνω διάστημα πληρώνονται.


Για τον ελεύθερο χρόνο υπάρχουν στη διάθεση των φοιτητών γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.

Το αγρόκτημα διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, με διετή θητεία. Σ' αυτό προεδρεύει ο πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής και συμμετέχουν 3 μέλη ΔΕΠ της Γεωπονικής Σχολής, 1 εκπρόσωπος των ΕΜΥ, 1 εκπρόσωπος του προσωπικού του Αγροκτήματος και 1 εκπρόσωπος των φοιτητών.

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.